✔ Alle merken ✔ Alle telefoons

✔ Altijd actueel en 100% onafhankelijk

De iPhone 5c is een slimme truc van Apple

Apple iPhone 5c

Het bedrijf Apple brengt de iPhone 5 uit in een flits jasje. Onder de motorkap verandert er niets. Is het plastic toestel de prijs van 599 euro waard?

De iPhone 5c is in verschillende opzichten een bijzondere stap voor Apple. Het is voor het eerst sinds de iPhone 3Gs dat plastic wordt gebruikt als behuizing, het is de eerste keer dat een iPhone in tal van verschillende kleuren beschikbaar is en het is de eerste keer dat een nieuwe telefoon geen nieuwe specificaties krijgt.

Ik voelde me tijdens het reviewen van de 5c een beetje bedrogen. Geen nieuw scherm, geen nieuwe camera, geen nieuwe chip. Er was weinig te testen. Alles presteert net zo goed als bij de iPhone 5. Ik kon eigenlijk alleen naar de behuizing kijken.

Behuizing

De 5c is verkrijgbaar in vijf kleuren: wit, geel, groen, blauw en zalmachtig roze. Hoewel de kleurtjes als fel worden omschreven zijn ze niet vergelijkbaar met de kleuren van de Lumia’s van Nokia. Het gaat om wat zachtere kleuren. Het ligt uiteraard aan smaak wat je mooier vindt.

Door het gebruik van plastic in plaats van metaal voelt de 5c minder stevig en luxe aan. De volumeknoppen zijn scherper en maken een vrij hard geluid als je ze indrukt en de schakelaar voelt bovendien minder robuust aan.

iPhone 5c

Uiteraard gebruiken tal van telefoonfabrikanten plastic en die toestellen verkopen goed. Denk bijvoorbeeld aan de Galaxy-serie van Samsung. Toch merk je kwaliteitsverschil tussen de plastic 5c en aluminium iPhone 5. Zo is de plastic behuizing erg gevoelig voor vingerafdrukken en zorgt dat in combinatie met het glimmende materiaal voor een goedkopere uitstraling.

De iPhone 5c is door het gebruik van plastic ook dikker en zwaarder geworden dan de iPhone 5. De 5c weegt 18 procent meer en is 9 in plaats van 7,6 millimeter dik. Wel is fijn dat de behuizing aan de achterkant is afgerond en dus niet over de scherpe randen van de iPhone 4, 4s, 5 en 5S beschikt. Daardoor houdt de telefoon iets fijner vast.

Prijs

Een plastic iPhone zou goed te verantwoorden zijn als Apple de prijs laag had gehouden. De iPhone 5C gaat in Nederland echter 599 euro kosten terwijl de nieuwe iPhone 5S een prijskaartje van 699 euro heeft. Doorgaans verlaagt Apple de prijs van het oudere model bij de komst van een nieuwe iPhone met honderd euro.

Dan had de iPhone 5 nu dus 599 euro gekost. Dat model is nog steeds een prima telefoon en volstaat met de aluminium behuizing prima. De iPhone 5 is nu echter uit de handel gehaald. Het enige belangrijke voordeel van de 5c in vergelijking met de iPhone 5 is dat alle 4G-netwerken in Nederland worden ondersteund.

Het voelt als een manier om een nieuwe smartphone te lanceren die eigenlijk niet nieuw is maar die wel meer aandacht zal krijgen en misschien beter verkoopt dan het oude model voor een lagere prijs.

Bron: nutech.nl

De iPhone 5c is een slimme truc van Apple
4.8 (95%) 4 votes
Laat een reactie achter